Diajar.net adalah media online yang memberikan informasi yang terupdate tentang dunia pendidikan dan seni musik

Kunci jawaban kelas V Bahasa inggris materi Kinds of Food and Drinks

Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada
Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada

Kunci jawaban kelas V Bahasa inggris materi Kinds of Food and Drinks

A. Kinds of Food and Drinks

Now, we are going to learn about kinds of food and drinks.

  1. If you want to ask what food or drink is it, you can use these questions.

    No.

    Question

    Answer

    a.

    What is that?

    That is a cake.

    b.

    What is this?

    This is water.

    c.

    What is it?

    It is fried rice.

  2. If you want to ask someone’s favorite food or drink, you can use these questions.

    No.

    Question

    Answer

    a.

    What is your favorite food?

    My favorite food is bread.

    b.

    What is your favorite drink?

    My favorite drink is juice.

    c.

    What is Dina’s favorite food?

    Dina’s favorite food is rice bowl.

  3. If you want to ask the taste of the food or drink, you can use these questions.

No.

Question

Answer

a.

What is the taste of a soursop?

The taste of a soursop is sour.

b.

What does a cake taste?

A cake tastes sweet.

Listen and Say

Listen to your teacher and repeat. (Dengarkan gurumu dan ulangi!) Kinds of Food

 
9kA

 

 
9kA

 

 
2QAA

 

 
9kA

 

 
2QAA

 

Chocolate

Cake

Fried rice

Meatball

Chicken noodle

 
Z

 

 
Z

 

 
2QAA

 

 
9kA

 

 
2QAA

 

Bread

Pizza

Banana

Bitter melon

Candy

 
Z

 

 
2QAA

 

 
2QAA

 

 
2QAA

 

 
Z

 

Cheese

Lime

Fried chicken

Fried fish

Honey

Kinds of Beverages

 
9kA

 

 
Z

 

 
Z

 

Coffee

Tea

Mineral water

 
2QAA

 

 
2QAA

 

 
Z

 

Ice cream

Lemon juice

Milk

Answer: Teacher’s policy.

Practice the Dialog

Practice these dialogs with your friend. (Praktikkan dialog-dialog berikut dengan temanmu!) Dialog 1

Rafi : Good morning, Jihan. How are you? Jihan : Good morning, Rafi. I’m great. Thanks. Andi : What are you doing?

Jihan : I am picking a mango from my garden. Andi : Wow. It looks delicious.

Jihan : This is for you, Rafi.

Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada
Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada

Dialog 2

Dewi : Do you like meatball, Vina? Vina : Yes, I do. How about you? Dewi : I like it too.

Vina : Great! Do you like it spicy? Dewi : No, I don’t like spicy food. Dialog 3

Wina : What are you doing, Mom? Mom : I am cooking a fried noodle. WIna : It smells delicious.

Mom : Grab a plate and taste it.

Wina : Thanks, Mom.

Answer: Teacher’s policy.

Look and Write

Do like the example then practice the dialogs.

(Kerjakan seperti contoh kemudian praktikkan dialognya!)

A : What is it?

B : It is a bar of chocolate.

A : Do you like it?

B : Yes, I do.

 
Z

 

A : What is it?

B : It is a plate of fish.

A : Do you like it?

B : No, I don’t.

 
9kA

 

1.

A : What is it?

B : It is a bottle of mineral water.

A : Do you like it?

B : Yes, I do.

 
Z

 

2.

A : What is it?

B : It is a cup of hot tea.

A : Do you like it?

B : No, I do not.

 
2QAA

 

3.

A : What is it?

B : It is a plate of fried rice.

A : Do you like it?

B : Yes, I do.

 
2QAA

 

4.

A : What is it?

B : It is a glass of lemon juice.

A : Do you like it?

B : No, I do not.

 
2QAA

 

5.

A : What is it?

B : It is a slice of cake.

A : Do you like it?

B : Yes, I do.

 
Z

 

Read and Answer

Read the following text and answer the questions.

(Bacalah teks berikut ini dan jawab pertanyaan-pertanyaannya!)

Family Dinner

It is dinner time. Dani and his family eat dinner in the restaurant. It is near his house. His father orders a plate of fried noodle. His mother orders a bowl of meatball. Dani likes spicy food. He orders a plate of spicy fried rice. Each of them also orders a glass of iced tea. It is delicious. They are happy.

 

Questions:

  1. Where do Dani and his family eat dinner?

    Answer: Dani and his family eat dinner in the restaurant.

  2. What does Dani’s father order?

    Answer: His father orders a plate of fried noodle.

  3. What does Dani’s mother order?

    Answer: His mother orders a bowl of meatball.

  4. Does Dani order a plate of spicy fried rice?

    Answer: Yes, he does.

  5. What drink do Dani and his family order?

Answer: They order a glass of iced tea.

Let’s Arrange the Words

Rearrange the following words into a good sentence.

(Susunlah kata-kata berikut ini menjadi kalimat yang benar!)

  1. delicious – soto – it – is = …. (It is delicious soto.)

  2. Dina – iced – drinks – tea = …. (Dina drinks iced tea.)

  3. eat – candy – Sekar – and – her friends = …. (Sekar and her friends eat candy.)

  4. my mother – fried – cooks – fish = …. (My mother cooks fried fish.)

    Do it yourself! (Kerjakan tugas berikut ini secara mandiri!)

    Please scan the QR code in subchapter A to get references to finish your activity task! (Silahkan pindai barcode yang terdapat pada sub bab A untuk mendapatkan referensi menyelesaikan tugas aktivitas!)

    Look at the pictures and write in English!

    (Perhatikan gambar-gambar berikut dan tulislah bahasa Inggrisnya!)

     

  5. like – I – fish – salted = …. (I like salted fish.)

Student’s Activity

No.

Pictures (Gambar)

English Words (Nama Bahasa Inggris)

1.

 
L4PsHqFae6UzAAAAAElFTkSuQmCC

 

2.

 
AFDftvBtlDBRAAAAAElFTkSuQmCC

 

3.

 

 

 

4.

 

 

5.

 
MP1v4EA9P9SBv9HAAAAAElFTkSuQmCC

 

Answer: Teacher’s policy.

Skill Test

Answer the following questions.

(Jawablah pertanyaan-pertanyaan berikut ini!)

  1. What is this?

    Answer: Chicken noodle.

  2. Complete the missing words in this dialog!

    Santi : Do you like spicy food? Alan : Yes …. (a)

    Santi : What is your favorite food? Alan : It is …. (b)

    Answer:

    1. I do

    2. meatball

  3. Rearrange these words!

    Umar – juice – a – glass – of – likes

    Answer: Umar likes a glass of juice.

  4. Mention 3 kinds of food!

    Answer: Meatball, noodle, fried rice.

  5. Mention 3 kinds of drinks!

Answer: Tea, coffee, water.

 

Z
9kA
Baca Juga  Soal dan jawaban Kompetensi Bab 1 kelas V Bahasa Indonesia Kurikulum merdeka

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *