Diajar.net adalah media online yang memberikan informasi yang terupdate tentang dunia pendidikan dan seni musik

Kunci jawaban kelas V Bahasa inggris Competence Test 1

Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada
Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada

Kunci jawaban kelas V Bahasa inggris Competence Test 1

  1. My favorite food is ….

    9kA
    1. bread

    2. cake

    3. salad

    4. hamburger

      Answer: b. cake

  2. Firda : What is this? Rasha : It is ….

     

    2QAA

     

    1. noodle c. salted fish

    2. meatball d. fried rice

      Answer: d. fried rice

  3. Ani : What do you eat, Mega? Mega : I eat ….

     

    Z

     

    1. meatball

    2. noodle

    3. fried rice

    4. hamburger

      Answer: a. meatball

  4. Father : It looks delicious.

    What is it?

    Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada
    Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada
  5. Mother : It is salted fish. Father : How does it taste? Mother : It tastes ….

    1. sweet c. spicy

    2. salty d. sour

      Answer: b. salty

  6. Honey tastes …. I love it so much.

    1. spicy c. sweet

    2. salt d. sour

      Answer: c. sweet

  7. I feel thirsty.

    I need a bottle of ….

    1. coffee c. milk

    2. tea d. mineral water

      Answer: d. mineral water

      2QAA
  8. It is a plate of noodle. a.

    9kA

    b.

    Z

    c.

    2QAA

    d.

    2QAA

    Answer: b.

  9. A : Do you like a bar of chocolate? B : Yes, ….

    1. I am c. I did

    2. I do d. I was

      Answer: b. I do

  10. This food tastes sour. It is ….

    9kA

    a.

    Z

    b.

    2QAA

    c.

    9kA

    d.

     

    9kA

    Answer: a.

  11. My mother makes a chocolate cake. It tastes ….

    1. sweet

    2. spicy

    3. salty

    4. bitter

      Answer: a. sweet

      The following table is for questions number 11 to 14.

      (Tabel berikut untuk soal nomor 1114.)

      Name

      Fav Food

      Fav Beverage

      Jihan

      A bar of chocolate

      A glass of milk

      Naufal

      A slice of cake

      A bottle of water

      Novi

      A plate of rice

      A cup of tea

  12. Jihan’s favorite food is ….

    1. a glass of milk

    2. a slice of cake

    3. a plate of rice

    4. a bar of chocolate

      Answer: d. a bar of chocolate

  13. A bottle of water is … favorite beverage.

    (HOTS)

    1. Jihan’s c. Novi’s

    2. Naufal’s d. No one’s

      Answer: b. Naufal’s

  14. Novi’s favorite beverage is ….

    1. a glass of milk

    2. a bottle of water

    3. a cup of tea

    4. a cup of coffee

      Answer: c. a cup of tea

      Z
  15. Naufal’s favorite food is …. (HOTS)

    9kA
    1. c.

      Z
      2QAA
    2. d.

      9kA

       

      Answer: d.

      The following text is for questions number 15 to 17.

      (Teks berikut untuk soal nomor 1517.)

      Market

      Deni goes to the market. He stands in front of the seller. The fruit seller sells a lot of fruits. The bananas, mangosteens, and grapes taste sweet. While, the oranges and limes taste sour. Deni buys a kilogram of mangoes.

 

  1. Deni goes to the ….

    1. supermarket c. fruit stall

    2. market d. garden

      Answer: b. market

  2. The banana tastes …. (HOTS)

    1. bitter c. spicy

    2. sour d. sweet

      Answer: d. sweet

  3. The … and … taste sour.

    1. orange and mango

    2. orange and lime

    3. lime and banana

    4. banana and grape

      Answer: b. orange and lime

  4. Dani buys a kilogram of ….

    1. oranges c. grapes

    2. bananas d. mangoes

      Answer: d. mangoes

  5. What is it ? It is ….

     

    Z
    1. bread c. a pizza

    2. a cake d. a noodle

      Answer: c. a pizza

  6. What is your favorite drink? It is ….

    Z
    1. milk c. tea

    2. water d. coffee

Answer: a. milk

B. Answer the following questions correctly.

(Jawablah pertanyaan-pertanyaan berikut dengan tepat!)

The following text is for questions number 1 to 5.

(Bacaan berikut untuk menjawab soal nomor 15!)

Josua comes to Aldo’s house. There is a mango tree in Aldo’s house. It is in the garden. The tree is bearing many fruits. They pick a few fruits. It tastes sweet but a little bit sour. They decide to make mango juice. Josua pours two spoons of sugar. Sugar tastes sweet. The juice tastes delicious.

 

  1. Who are the boys in the text?

    Answer: They are Josua and Aldo.

  2. Who has a mango tree?

    Answer: Aldo has a mango tree.

  3. What is the taste of the mango?

    Answer: It tastes sweet but a little bit sour.

  4. Where is the mango tree?

    Answer: It is in the garden.

  5. What is the beverage that they make?

Answer: They make mango juice.

Remedial

Answer the following questions correctly.

(Jawablah pertanyaan-pertanyaan berikut dengan tepat!)

  1. What is it?

     

    9kA

     

    Answer: It is mango.

  2. What is your favorite drink?

     

    2QAA

     

    Answer: My favorite drink is juice.

  3. m – a – t – e – a – b – l – l

    What is the best arrangement for the letters above?

    Answer: Meatball.

  4. What is the taste of honey?

    Answer: It is sweet.

  5. Her mother cooks delicious soup.

What does “delicious” mean in Indonesian?

Answer: Lezat.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *