Competence Test 3 Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada

Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada
Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada

Competence Test 3 Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada

Do the project with your friend! (Kerjakan tugas proyek dengan temanmu!) Indonesian students are able to cooperate, that is, to finish tasks cooperatively and freely so that the tasks are completed quickly, simply, and effortlessly. (Siswa Indonesia mampu bekerja sama, yaitu melaksanakan tugas secara bersama-sama dan bebas sehingga tugas dapat diselesaikan dengan cepat, sederhana, dan mudah.)

Follow these steps! (Ikuti langkah-langkah berikut!)

Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada
Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada
  1. Find a friend! (Carilah seorang teman!)

  2. Scan the QR code available to help you finish your project! (Pindailah barcode yang tersedia untuk membantumu menyelesaikan tugas proyek!)

  3. Make a conversation with your friend about asking and responding to the price of food! (Buatlah sebuah percakapan bersama temanmu mengenai bertanya dan menjawab harga makanan!)

  4. Practice the conversation in front of your teacher! (Praktikan percakapan tersebut di depan gurumu!)

  1. Aya : How much is this ballpoint? Eka : It is ….

    2QAA
    1. two hundred and five thousand rupiahs

    2. two thousand and five hundred rupiahs

    3. five hundred and two thousand rupiahs

    4. five thousand and two hundred rupiahs

      Answer: b. two thousand and five hundred rupiahs

  2. Sinta : How much is this pencil case? Sari : It is ….

     

    2QAA

     

    1. twenty hundred and five rupiahs

    2. twenty and six thousand five hundred

      rupiahs

    3. twenty six thousand and five hundred

      rupiahs

    4. twenty six hundred and five rupiahs

      Answer: c. twenty six thousand and five hundred rupiahs

  3. The eraser is five hundred and twenty five

    rupiahs. The price in numbers is ….

    1. Rp525.00 c. Rp5,535.00

    2. Rp535.00 d. Rp5,025.00

      Answer: a. Rp525.00

  4. We can buy cucumber, garlic, and onion in the ….

    1. florist

    2. traditional market

    3. drug store

    4. pet shop

      Answer: b. traditional market

  5. This is a ….

     

    2QAA

     

    1. shopping list c. shopping bag

    2. price tag d. shopping cart

      Answer: d. shopping cart

  6. Wirda is in the ….

     

    Z

     

    1. market c. mall

    2. supermarket d. school

      Answer: a. market

  7. It is two thousand and seven hundred rupiahs.

    It is ….

    1. Rp2,000.00

    2. Rp700.00

    3. Rp27,000.00

    4. Rp2,700.00

      Answer: d. Rp 2,700.00

  8. Rp3,500.00

    It is ….

    1. three thousand and five hundred rupiahs

    2. five hundred rupiahs

    3. three hundred and five thousand rupiahs

    4. three thousand rupiahs

      Answer: a. three thousand and five hundred rupiahs

  9. The book costs Rp2,000.00 Dinda gives Rp5,000.00 Her change is …. (HOTS)

    1. one thousand rupiahs

    2. two thousand rupiahs

    3. three thousand rupiahs

    4. four thousand rupiahs

      Answer: c. three thousand rupiahs

  10. … much is it?

    The best word is ….

    1. What c. How

    2. Where d. When

      Answer: c. How

  11. Wahyu buys klepon.

    It costs Rp500.00 per item.

    If he buys three klepon, it costs …. (HOTS)

    1. five hundred rupiah

    2. one thousand rupiah

    3. one thousand and five hundred rupiahs

    4. two thousand and five hundred rupiahs

      Answer: c. one thousand and five hundred rupiahs

      The following price list is for questions number 12 to 15.

      Bella’s Things Price List

       

      (Daftar harga berikut untuk soal nomor 1215!)

      Things

      Price

      Book

      Rp2,000.00

      Eraser

      Rp1,000.00

      Pencil

      Rp500.00

  12. Bella’s book costs ….

    1. one thousand rupiahs

    2. two thousand rupiahs

    3. three thousand rupiahs

    4. four thousand rupiahs

      Answer: b. two thousand rupiahs

  13. It is five hundred rupiah.

    The thing is ….

    1. book c. pencil

    2. eraser d. pen

      Answer: c. pencil

  14. If Bella gives Rp5,000.00, she will get … for the change. (HOTS)

    1. one thousand and five hundred rupiahs

    2. two thousand and five hundred rupiahs

    3. three thousand and five hundred rupiahs

    4. four thousand and five hundred rupiahs

      Answer: a. one thousand and five hundred rupiahs

  15. If Bella buys a book and an eraser, it costs

    …. (HOTS)

    1. one thousand rupiahs

    2. two thousand rupiahs

    3. three thousand rupiahs

    4. four thousand rupiahs

      Answer: c. three thousand rupiahs

      The following text is for questions number 16 to 18.

      Luna is in the canteen now. She wants to buy food and beverage. Here is the menu.

       

      (Teks berikut untuk soal nomor 1618.)

      1. If Luna orders a plate of fried rice and a bottle of mineral water, it costs …. (HOTS)

        1. two thousand rupiahs

        2. three thousand rupiahs

        3. four thousand rupiahs

        4. five thousand rupiahs

          Answer: d. five thousand rupiahs

      2. The iced tea costs … rupiahs.

        1. one thousand and five hundred

        2. two thousand rupiahs

        3. two thousand and five hundred

        4. three thousand

          Answer: a. one thousand and five hundred

          The following dialog is for questions number 19 and 20.

          Dika : Do you have a belt? Shopkeeper : Of course. Here you go. Dika : How … (19) is the belt?

          Shopkeeper : It is Rp15,000. Anything else? Dika : … (20)

 

(Dialog berikut untuk soal nomor 19 dan 20.)

No.

Menu

Price

1.

Soto

Rp2,500.00

2.

Fried rice

Rp3,000.00

3.

Iced tea

Rp1,500.00

4.

Mineral water

Rp2,000.00

 

  1. Luna is in the ….

    1. restaurant c. café

    2. house d. canteen

Answer: d. canteen

  1. a. many c. come

    b. much d. is

    Answer: b. much

  2. a. No, thanks.

  1. Of course.

  2. Sure.

  3. You are welcome.

Answer: a. No, thanks.

B. Answer the following questions correctly.

(Jawablah pertanyaan-pertanyaan berikut dengan tepat!)

 

Z8tJ5iqhp0GQpVWPj46ev2TVz0t1feOLJJ14vimJl3965phtDe+biw4AA8D+0RMBwqa8DbwAAAABJRU5ErkJgggAA

 

This price list is for questions number 1 to 5.

(Daftar harga berikut untuk soal nomor 15!)

Canteen A

Canteen B

Iced tea : Rp5,000.00 Meatball : Rp10,000.00 Mineral water : Rp2,000.00

Noodle : Rp12,000.00

Iced tea : Rp3,000.00 Meatball : Rp8,000.00 Mineral water : Rp2,500.00

Noodle : Rp10,000.00

  1. Does Canteen A sell soto?

    Answer: No, it does not.

  2. How much is noodle in Canteen B?

    Answer: It is ten thousand rupiahs.

  3. What are on the menu in Canteen A?

    Answer: Iced tea, meatball, mineral water, and noodle.

  4. How much is mineral water in Canteen B?

    Answer: It is two thousand and five hundred rupiahs.

  5. How much are a glass of iced tea and a bowl of meatball in Canteen A? (HOTS)

Answer: They are fifteen thousand rupiahs.

Remedial

 

wDD58L2Y5rOvwAAAABJRU5ErkJgggAA

 

Answer the following questions correctly.

(Jawablah pertanyaan-pertanyaan berikut dengan tepat!)

  1. What does “price” mean in Indonesian?

    Answer: Harga.

  2. Look at the food below.

     

    9kA

     

    Rp15,000.00

    How much is it?

    Answer: It is fifteen thousand rupiahs.

  3. What is twelve thousand rupiahs in numbers?

    Answer: Rp12,000.00.

    The following price list is for questions number 4 and 5.

    (Daftar harga berikut untuk soal nomor 4 dan 5.)

    Canteen A

    Canteen B

     
    Z

     

    Juice : Rp5,000.00

     
    2QAA

     

    Iced tea : Rp3,000.00

  4. How much is a glass of juice?

    Answer: Five thousand rupiahs.

  5. If you have three thousand rupiahs, what beverage can you buy?

Answer: Iced tea.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *