Diajar.net adalah media online yang memberikan informasi yang terupdate tentang dunia pendidikan dan seni musik

Chapter 5 What a Nice Skirt! Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada

Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada

Chapter 5 What a Nice Skirt! Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada

Kinds of Clothes

Listen and Say

Listen to your teacher and repeat.

Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada

(Dengarkan gurumu dan ulangi!)

 
Z

 

 
2QAA

 

 
Z

 

 
2QAA

 

T-shirt

Skirt

Shirt

Blouse

 
Z

 

 
Z

 

 
Z

 

 
zUh9PrLn1f2L97liGCoX2Ijn3w+n82wFDvDE0drQAAAABJRU5ErkJgggAA

 

Dress

Shorts

Pajamas

A pair of socks

 
Z

 

 
2QAA

 

 
wE9CYLDQ7OM4AAAAABJRU5ErkJgggAA

 

 
2QAA

 

A pair of shoes

Tie

Hat

Belt

 

Answer: Teacher’s policy.

Let’s Talk

Practice with a partner. (Praktikkan dengan temanmu!) Dialog 1

Intan : Is Nando wearing a jacket? Ilham : No, he is not.

Intan : What is he wearing now? Ilham : He is wearing a shirt.

Dialog 2

Lulu : Is Rahma wearing a skirt? Amel : Yes, she is.

Lulu : What color is it? Amel : It is purple.

Answer: Teacher’s policy.

Look and Read Look at the picture. (Perhatikan gambar!)

Read the dialog below.

(Bacalah dialognya!)

1.

 
2QAA

 

Q : Is Susan wearing a uniform? A : No, she is not.

Q : What is she wearing?

A : She is wearing pajamas.

2.

 
Z

 

Q : Is Budi wearing shorts? A : No, he is not.

Q : What is he wearing?

A : He is wearing trousers.

3.

 
Z

 

Q : Is Mika wearing a hat? A : No, she is not.

Q : What is she wearing? A : She is wearing hair clip.

4.

 
2QAA

 

Q : Is Uncle Nando wearing a shirt? A : No, he is not.

Q : What is he wearing? A : He is wearing a jacket.

Write and Complete

Complete the sentences below.

(Lengkapilah kalimat-kalimat di bawah ini!)

  1. They are wearing ….

     

    2QAA

     

  2. We are wearing ….

  3. You are wearing ….

     

    Z

     

  4. She is wearing ….

9kA
Z

 

Read and Answer

Read the text carefully then answer the questions.

(Bacalah teks berikut dengan saksama kemudian jawablah pertanyaan-pertanyaannya!)

Lani’s Clothes

Lani has many clothes. She likes wearing her dress. It’s yellow long dress. She also has pajamas. It is very cozy and warm. At school, she wears uniform. It consists of a red short skirt and white shirt. For completing the uniform, she wears a tie. When she wants to do an exercise, she wears sport clothes.

 

Questions:

  1. What is the title of the text above?

    Answer: Lani’s Clothes

  2. What is the color of her dress?

    Answer: It’s yellow long dress.

  3. What does her uniform consist of?

    Answer: It consists of a red short skirt and white shirt.

  4. What does she wear to do an exercise?

    Answer: She wears sport clothes.

  5. Does she like wearing her dress?

Student’s Activity

 

w21HQ7nzWijIQAAAABJRU5ErkJgggAA

 

Answer: Yes, she does.

Do it yo Please (Silahk menye Match (Cocok

urself! (Kerjakan tugas beriku scan the QR code in subchap an pindai barcode yang terd lesaikan tugas aktivitas!)

the sentence with the correct

kan kalimat dengan gambar yan

t ini secara mandiri!)

ter A to get references

apat pada sub bab A

picture!

g tepat!)

to finish your activity task!

untuk mendapatkan referensi

 

T+nnz9IW+j0WgAAAABJRU5ErkJgggAA

 

 

 

 
4gj9P6FMyEGwNpNHAAAAAElFTkSuQmCC

 

 
Z

 

1.

She wears a hat.

·

·

2.

Agnes wears a pink skirt.

·

·

3.

Antony wears a black t-shirt.

4.

Tommy likes to wear a belt.

 

Answer: Teacher’s policy.

Skill Test

 

TzL4Yu7kbyvwHyEI5BijbwBwAAAABJRU5ErkJgggAA
DQKAfwC2mfkdML8fXgAAAABJRU5ErkJgggAA

 

Answer the following questions.

(Jawablah pertanyaan-pertanyaan berikut ini!)

  1. Where are they?

    Answer: Cici and her friends are at the river.

  2. What is Cici wearing?

    Answer: Cici is wearing a hat.

  3. Why does Cici wear a hat?

    Answer: It is a sunny day.

  4. What are the boys wearing?

    Answer: Rahmad and Ali are wearing shorts and T-shirt.

  5. Are they happy?

Answer: Yes, they are.

Today, Cici and her friends go to the river. They are with Uncle Nando. They are going to fish. It is a sunny day, Cici is wearing a hat. Asiyah is wearing a hijab. While the boys, Rahmad and Ali are wearing shorts and T-shirt. They get many fishes. They are happy.

 

Project Task

 

BVmG3cYe3qknAAAAAElFTkSuQmCC
OPbKkcWUiEf+LqCD3mL+bcRf8mPoPXChYlQVjGZsAAAAASUVORK5CYIIA

 

Do the project by yourself! (Kerjakan tugas proyek secara mandiri!Indonesian students are self-directed learners who are accountable for their learning processes and achievements. (Pelajar Indonesia adalah pembelajar mandiri yang bertanggung jawab atas proses dan pencapaian pembelajaran mereka.)

Follow these steps! (Ikuti langkah-langkah berikut!)

  1. Scan the QR code available to help you finish your project! (Pindailah barcode yang tersedia untuk membantumu menyelesaikan tugas proyek!)

  2. Ask three of your friends about their favorite outfit! (Bertanyalah kepada tiga temanmu tentang penampilan favorit mereka!)

  3. Write in your task book! (Tulis di buku tugasmu!)

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *