Diajar.net adalah media online yang memberikan informasi yang terupdate tentang dunia pendidikan dan seni musik

Chapter 4 I’ve Get a Stomachache Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada

Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada
Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada

Chapter 4 I’ve Get a Stomachache Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada

Kinds of Diseases

Listen and Say

Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada
Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada

Listen to your teacher and repeat.

(Dengarkan gurumu dan ulangi!)

 
2QAA

 

 
Z

 

 
Z

 

 
Z

 

Headache

Stomachache

Sore throat

Toothache

 
9kA

 

 
Z

 

 
2QAA

 

 
2QAA

 

Fever

Cough

Earache

Sore eyes

 
9kA

 

 
2QAA

 

 
9kA

 

 
2QAA

 

Doctor

Nurse

Paediatrician

Dentist

 

Answer: Teacher’s policy.

Let’s Talk

Practice with your partner. (Praktikkan dengan temanmu!) Dialog 1

Father : Hi, Edo. What’s wrong with you? Edo : I have a headache, Dad.

It hurts so much.

Father : Let’s see a doctor now.

Dialog 2

Mother : Aisyah, what’s wrong with you? Aisyah : Mom, I have a stomachache.

Mother : How do you get it?

Aisyah : I think after eating spicy food. Mother : You need to take a medicine.

Dialog 3

Cici : Do you have a toothache? Lala : Yes, I do.

Cici : You need to see a dentist. Lala : Let’s go now!

Answer: Teacher’s policy.

Read and Answer

Read the story then answer the question.

(Bacalah cerita di bawah ini kemudian jawab pertanyaannya!)

Stomachache

Adel is sick. She has stomachache. She has just eaten spicy food. She doesn’t feel good. Her father takes her to doctor. The doctor gives her medicine. She needs to take rest for a while.

 
9kA

 

  1. Who is the girl?

    Answer: She is Adel.

  2. What does happen with her?

    Answer: She has stomachache.

  3. Why does she get sick?

    Answer: Because she has just eaten spicy food.

  4. Where does her father take her?

    Answer: Her father takes her to doctor.

  5. Does she eat spicy food?

Answer: Yes, she does.

Look and Write

Look at the picture and complete the sentences.

(Amati gambar dan lengkapi kalimatnya!)

1.

 
2QAA

 

4.

 
Z

 

Lisa has (stomachache)

Wawan has (headache)

2.

 
9kA

 

5.

 
Z

 

Dinda has (toothache)

Evan has (cough)

3.

 
Z

 

Akbar has (fever)

Student’s Activity

 

w21HQ7nzWijIQAAAABJRU5ErkJgggAA

 

Do it yourself! (Kerjakan tugas berikut ini secara mandiri!)

Please scan the QR code in subchapter A to get references to finish your activity task! (Silahkan pindai barcode yang terdapat pada sub bab A untuk mendapatkan referensi menyelesaikan tugas aktivitas!)

Translate into English!

(Terjemahkan ke dalam bahasa Inggris!) Sakit kepala : ……………

Sakit perut : ……………

Demam : ……………

Sakit mata : …………… Sakit tenggorokan : ……………

 

Answer: Teacher’s policy.

Skill Test

 

TzL4Yu7kbyvwHyEI5BijbwBwAAAABJRU5ErkJgggAA
DQKAfwC2mfkdML8fXgAAAABJRU5ErkJgggAA

 

Answer these following questions. (Jawablah pertanyaan-pertanyaan berikut ini!) The story is for number 1 to 3.

(Cerita untuk nomor 13.)

  1. What does happen with Dinda?

    Answer: She has a fever.

  2. Why does she get fever?

    Answer: She’s just played in the pouring rain.

  3. What does Dinda promise?

    Answer: She promises not to play while it is raining again.

  4. What does happen to Akbar?

    Answer: He has got a headache.

  5. What is it?

Answer: It is syringe.

It is a rainy season. It is raining now. Dinda has a fever now. She’s just played in the pouring rain. Her temperature is high. It is 39.8 degree. Her mother takes her to the doctor. She gets some medicine. Now, she is better. She promises not to play while it is raining again.

 

Z
Z

 

Project Task

 

BVmG3cYe3qknAAAAAElFTkSuQmCC
OPbKkcWUiEf+LqCD3mL+bcRf8mPoPXChYlQVjGZsAAAAASUVORK5CYIIA

 

Do the project by yourself! (Kerjakan tugas proyek secara mandiri!Indonesian students are self-directed learners who are accountable for their learning processes and achievements. (Pelajar Indonesia adalah pembelajar mandiri yang bertanggung jawab atas proses dan pencapaian pembelajaran mereka.)

Follow these steps! (Ikuti langkah-langkah berikut!)

  1. Scan the QR code available to help you finish your project! (Pindailah barcode yang tersedia untuk membantumu menyelesaikan tugas proyek!)

  2. Make a simple description about the kind of diseases that you often get! (Buatlah deskripsi sederhana mengenai jenis penyakit yang sering kamu alami!)

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *