Diajar.net adalah media online yang memberikan informasi yang terupdate tentang dunia pendidikan dan seni musik

Bahasa inggris Kelas V Chapter 2 I Want an Ice Cream Cone

Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada
Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada

Bahasa inggris Kelas V Chapter 2 I Want an Ice Cream Cone

Adverb of quantity is used to describe about food and drink.

Here are the examples.

  1. A plate of = sepiring

  2. A bowl of = semangkuk

  3. A slice of = seiris

  4. A piece of = sepotong

  5. A glass of = segelas

  6. A cup of = secangkir

  7. A bottle of = sebotol

  8. A can of = sekaleng

Listen and Say

Listen to your teacher and repeat.

Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada
Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada

(Dengarkan gurumu dan ulangi!)

 
2QAA

 

 
Z

 

 
Z

 

 
9kA

 

A hand of bananas

A slice of pizza

A loaf of bread

A bar of chocolate

 
2QAA

 

 
9kA

 

 
Z

 

 
9kA

 

A bowl of sugar

A kilo of meat

A piece of cheese

A bowl of noodle

 
2QAA

 

 
9kA

 

 
2QAA

 

 
Z

 

A plate of fried rice

A cup of coffee

A glass of iced tea

A bottle of water

Answer: Teacher’s policy.

Practice the Dialog

Practice the dialog with your friend. (Praktikkan dialog berikut dengan temanmu!) Dialog 1

Evan : Today is hot. Mom : Are you thirsty?

Evan : Yes, I am. Could you give me a glass of water, please? Mom : Sure. You can take it from the fridge.

Dialog 2

Aulia : Dad, would you like a cup of hot coffee?

Dad : Yes, I would. Thanks, kid. Aulia : You are welcome, Dad.

Dialog 3

Latifah : Is this a plate of fried rice, Mom? Mom : No, it is not.

It is a plate of noodle.

Latifah : I want it, Mom. It looks delicious. Mom : Sure. Here you go.

Answer: Teacher’s policy.

Look and Write

Complete the dialogs below using yes or no based on the picture.

(Lengkapi dialog berikut dengan yes atau no berdasarkan gambar!)

1. Q : Is this a slice of pizza?

A : (Yes, it is.)

 
Z

 

2. Q : Is this a glass of milk? A : (No, it is not.)

 
9kA

 

3. Q : Is this a bowl of noodle? A : (Yes, it is.)

 
Z

 

Let’s Write

Fill in the blanks with the appropriate word.

loaf jug plate slice hand

 

(Lengkapi titik-titik berikut dengan kata yang tepat!)

  1. Dinar buys a … of bananas. (hand)

  2. Mr. Jackson prepares a … of tea for the guests. (jug)

  3. The students buy a … of fried rice in the canteen. (plate)

  4. Joan and his mother buy a … of bread in the supermarket. (loaf)

  5. Dika’s favorite food is a … of pizza. (slice)

Read and Answer Read the text below.

(Bacalah teks di bawah ini!)

Complete with the provided words.

Do it yourself! (Kerjakan tugas berikut ini secara mandiri!)

Please scan the QR code in subchapter A to get references to finish your activity task! (Silahkan pindai barcode yang terdapat pada sub bab A untuk mendapatkan referensi menyelesaikan tugas aktivitas!)

Decide whether the statements are true or false!

(Tentukan apakah pernyataan-pernyataan berikut benar atau salah!)

 

(Lengkapi dengan kata yang tersedia!)

Kirana’s Kitchen

It is Sunday now. Kirana helps her mother in the kitchen. She prepares a

(d) (1) of orange juice. Her mother cooks fried rice. Then, she puts it on a

(c) (2). It tastes (b) (3). Kirana opens her fridge. There is a hand of (e) (4). Banana is a delicious and (a) (5) fruit.

  1. healthy

  2. delicious

  3. plate

  4. glass

  5. bananas

Student’s Activity

No.

Statements (Pernyataan)

True or False (Benar atau Salah)

1.

I have many money. (Aku mempunya banyak uang.)

2.

Sandi has too many comics. (Sandi mempunyai terlalu banyak komik.)

3.

They have many books. (Mereka mempunyai banyak buku.)

4.

Dandi has a lot of water. (Dandi mempunyai banyak air.)

5.

I have little friends. (Aku mempunyai sedikit teman.)

Answer: Teacher’s policy.

Skill Test

Answer the following questions.

(Jawablah pertanyaan-pertanyaan berikut ini!)

  1. Where is Lia now?

    Answer: Lia is in the supermarket now.

  2. What is she doing now?

    Answer: She is buying some groceries.

  3. How much sugar does Lia want to buy?

    Answer: Lia wants to buy 2 kg of sugar.

  4. How much milk does Lia want to buy?

    Answer: Lia wants to buy two cartons of milk.

  5. Does Lia want to buy a kilogram of eggs?

Answer: Yes, she does.

Lia is in the supermarket now. She is buying some groceries. Here is her shopping list.

  1. Two cartons of milk

  2. 1 kg of eggs

  3. A loaf of bread

  4. 2 kg of sugar

B. Simple Present Tense

Simple present tense is used to tell about daily activity, something happened in the present, and regular action.

Pay attention on the pattern of simple present tense below.

  1. Positive Sentence

    Subject + Verb 1/ Verb (1+s/es) + Complement Note: For singular subjects, use Verb 1 + s/es

    For plural subjects, use Verb 1

    Examples:

    I need a glass of water. She needs a glass of water.

  2. Negative Sentence

    Subject + don’t/ doesn’t + Verb 1 + Complement

    Note: For singular subjects, use doesn’t (does not) For plural subjects, use don’t (do not)

    Examples:

    They don’t drink a cup of hot tea. He doesn’t drink a cup of hot tea.

  3. Interrogative Sentence

Do / Does + Verb 1 + Subject + Complement?

Note: For singular subjects, use Does For plural subjects, use Do

Examples:

Do you eat a plate of fried rice? Does Susi eat a plate of fried rice?

Listen and Answer

Listen to your teacher reading a story then answer the questions.

(Dengarkan gurumu membacakan cerita kemudian jawab soal berikut!)

Listening script:

Irfan and his family are having dinner. They are in Irfan’s uncle’s house. His aunt cooks the dinner. His dad, Mr. Ridwan, eats a plate of omelet. His mom, Mrs. Rika, eats a bowl of meatball. His aunt and uncle eat soto. Irfan does not like spicy food. He eats a plate of noodle. They are happy.

  1. Irfan and his family are having …. dinner

  2. They are in …. Irfan’s uncle’s house

  3. His dad eats …. a plate of omelet

  4. His mom eats …. a bowl of meatball

  5. Irfan does’t like …. spicy food

Look and Write

Write the correct word to complete the sentence. (Tulislah kata yang benar untuk melengkapi kalimat berikut!) Use the words in brackets.

(Gunakan kata di dalam kurung!)

For singular subjects, use Verb 1 + s/es. For plural subjects, use Verb 1.

 

  1. Cici (eat) a plate of rice. eats

  2. Firda (want) a scoop of ice cream. wants

  3. My mother and I (drink) a glass of iced tea. drink

  4. Sammy and Luna (like) a slice of cheese. like

  5. Dad (need) a teaspoon of sugar. needs

Practice the Dialog Practice the dialogs below.

(Praktikkan dialog-dialog di bawah ini!)

 

 

Would you

like a glass of Sure.

iced tea? Thanks.

 

2QAA

 

 
Z

 

Would you

like a plate of Yes,

fried rice? please.

Answer: Teacher’s policy.

Make a Dialog

Complete the dialogs below. (Lengkapilah dialog-dialog berikut!) Do like the example.

(Kerjakan seperti contoh!)

(a cup of coffee)

Andin : Would you like a cup of coffee?

Alan : Yes, sure.

  1. (a cup of hot chocolate)

    Thomas : Would you like a cup of hot chocolate?

    Dinda : Sure. Thanks.

  2. (a hand of bananas)

    Dika : Would you like a hand of bananas?

    Mr. Erwan : Yes, please.

  3. (a bar of chocolate)

Mimi : Would you like a bar of chocolate?

Cici : Yes, please.

Let’s Write

Read the following sentences then translate it into Indonesian.

(Bacalah kalimat-kalimat berikut kemudian terjemahkan ke dalam bahasa Indonesia!)

  1. Edo likes a slice of cake.

    Answer: Edo suka sepotong kue.

  2. Kimi eats a slice of pizza.

    Answer: Kimi makan sepotong pizza.

  3. My mother needs a spoon of sugar.

    Answer: Ibuku membutuhkan sesendok gula.

  4. Father drinks a cup of coffee.

    Answer: Ayah minum secangkir kopi.

  5. Cici wants a scoop of ice cream.

    Answer: Cici ingin sesendok es krim.

    Student’s Activity

     

    No.

    Indonesia

    English

    1.

    Aku tidak makan semangkuk mie ayam.

    2.

    Ibuku makan sepiring nasi goreng.

    3.

    Aku dan ibuku tidak segelas minum kopi.

    4.

    Ayahku minum secangkir kopi.

    5.

    Sinta dan Santi suka segelas es teh.

    Do it yourself! (Kerjakan tugas berikut ini secara mandiri!)

    Please scan the QR code in subchapter B to get references to finish your activity task! (Silahkan pindai barcode yang terdapat pada sub bab A untuk mendapatkan referensi menyelesaikan tugas aktivitas!)

    Translate these statements in English using simple present tense!

    (Terjemahkan pernyataan-pernyataan berikut dalam bahasa Inggris menggunakan simple present tense!)

     

    Answer: Teacher’s policy.

    Skill Test

    Answer the following questions.

    (Jawablah pertanyaan-pertanyaan berikut ini!)

    1. Make a sentence using “eat”!

      Answer: I want to eat a cake.

    2. needs  Mrs. Dina  of eggs  a kilogram. Rearrange those words into a good sentence!

      Answer: Mrs. Dina needs a kilogram of eggs.

    3. What is it?

      Answer: It is a cup of coffee.

    4. Dad : Would you like a cup of coffee?

      Mom : …. (a)

      Dad : Would you like a bowl of meatball? Mom : …. (b)

      Write the correct answer!

      Answer:

      1. No, thanks.

      2. Yes, please.

    5. Umi : Is it a bar of chocolate? Abi : ….

Write the correct answer!

Answer: Yes, it is.

 

Z
Z
2QAA
2QAA

 

Project Task

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *