Asking and Responding About Price Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada

Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada
Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada

Asking and Responding About Price Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada

Here are some expressions to ask about price and the response.

  1. What is the price of …? Example:

    A : What is the price of a glass of iced tea?

    Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada
    Kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas V Persada
  2. (Berapa harga segelas es teh?) B : It is three thousand rupiahs. (Harganya tiga ribu rupiah.)

  3. How much is this      ? Example:

    A : How much is this bag?

    (Berapa harga tas ini?)

    B : It is fifty thousand rupiahs.

    (Harganya lima puluh ribu rupiah.)

  4. How much does       cost? (jika tunggal) How much do these       cost? (jika jamak) Example:

A : How much does this book cost?

(Berapa harga buku ini?)

B : It costs twenty thousand rupiahs.

(Harganya dua puluh ribu rupiah.)

Listen and Say

Listen and repeat after your teacher.

(Dengarkan dan tirukan gurumu!)

 
9kA

 

 
9kA

 

 
2QAA

 

 
9kA

 

Rp15,000

Rp10,000

Rp11,000

Rp7,500

A bowl of ice cream is fifteen thousand rupiahs.

A cup of coffee is ten

thousand rupiahs.

A glass of orange juice is eleven thousand rupiahs.

A plate of fried noodle is seven thousand and five hundred rupiahs.

Answer: Teacher’s policy.

Practice the Dialog

Practice these dialogs with your friend. (Praktikkan dialog-dialog berikut dengan temanmu!) Dialog 1

Buyer : Could you give me two kilograms of onions, please? Seller : Sure.

Buyer : How much is it?

Seller : It is seventeen thousand rupiahs.

Dialog 2

Dika : Hello, Mrs. Sumi. How much does a bowl of meatball cost?

Mrs. Sumi : It is five thousand rupiahs. Dika : How about a glass of iced tea? Mrs. Sumi : It is two thousand rupiahs.

Dika : I take them all.

Mrs. Sumi : They are seven thousand rupiahs. Dika : Here is ten thousand rupiahs.

Mrs.Sumi : Your change is three thousand rupiahs.

Answer: Teacher’s policy.

Look and Write

Complete the dialogs below based on the picture.

(Lengkapi dialog-dialog di bawah ini berdasarkan gambar!)

 
9kA

 

 
9kA

 

 
9kA

 

 
Z

 

Rp39,000

Rp12,000

Rp2,500

Rp28,000

  1. : How much is a kilo of apples?

  2. : It is (thirty nine thousand rupiahs)

  1. : How much does a plate of fried rice cost?

  2. : It is (twelve thousand rupiahs)

  1. : How much is a bottle of water?

  2. : It is (two thousand and

five hundred rupiahs)

  1. : How much is a plate of fried chicken?

  2. : It is (twenty eight thousand rupiahs)

Read and Answer

Here is the “Delicious Canteen” price list.

(Di bawah ini daftar harga di “Delicious Canteen”.)

Read it carefully then answer the questions.

(Bacalah dengan saksama lalu jawab pertanyaan di bawahnya!)

Delicious Canteen Price List

Meatball

Rp5,000.00

Soto

Rp4,500.00

Noodle

Rp6,000.00

Fried rice

Rp3,500.00

Iced tea

Rp2,500.00

Mineral water

Rp2,000.00

Questions:

  1. How much is a bowl of meatball?

    Answer: It is five thousand rupiahs.

  2. How much does a plate of noodle cost?

    Answer: It is six thousand rupiahs.

  3. Dika buys 2 glasses of iced tea. How much does it cost?

    Answer: It is five thousand rupiahs.

  4. Wulan buys a plate of fried rice and a bottle of mineral water. How much does it cost?

    Answer: It is five thousand and five hundred rupiahs.

  5. Tika wants to buy a bowl of soto. She gives five thousand rupiahs to the seller.

    How much is her change?

    Answer: It is five hundred rupiahs.

    Student’s Activity

     

    w21HQ7nzWijIQAAAABJRU5ErkJgggAA

     

     

    Do it yourself! (Kerjakan tugas berikut ini secara mandiri!)

    Please scan the QR code in subchapter B to get references to finish your activity task! (Silahkan pindai barcode yang terdapat pada sub bab A untuk mendapatkan referensi menyelesaikan tugas aktivitas!)

    Match the sentence with the correct picture!

    (Cocokkan kalimat dengan gambar yang tepat!)

    a.

     
    2QAA

     

    d.

     
    9kA

     

    Rp. 3,500

    Rp. 5,000

    b.

     
    2QAA

     

    e.

     
    Z

     

    Rp 3,000

    Rp. 15,000

    c.

     
    9kA

     

    Rp. 8,000

     

    1. A plate of fried rice is fifteen thousand

      rupiahs. (. )

    2. A bowl of noodle is eight thousand rupiahs. (. )

    3. A glass of ice tea is three thousand five

      hundred rupiahs. (. )

    4. A cup of black coffee is five thousand

      rupiahs. (. )

    5. A bottle of mineral water is three thousand rupiahs. (. )

Answer: Teacher’s policy.

Skill Test

Answer the following questions.

(Jawablah pertanyaan-pertanyaan berikut ini!)

  1. Where is Naya?

    Answer: Naya is in the supermarket.

  2. What does she buy?

    Answer: She buys vegetables, fruits, and eggs.

  3. Where does she put her groceries?

    Answer: She puts her groceries in her shopping bag.

  4. How much is a kilogram of eggs?

    Answer: A kilogram of eggs cost thirty two thousand rupiahs.

  5. How much change will she get?

Answer: It is eight thousand rupiahs.

Naya is in the supermarket. She buys vegetables, fruits, and eggs. The vegetables cost Rp5,000.00. The fruits cost Rp25,000.00. While a kilogram of eggs costs Rp32,000.00. She gives the cashier Rp70,000.00. She puts all the items in her shopping bag.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *